Rezsicsökkentés

Padlófűtés

Lábról fázunk, így a lábunk hőérzete befolyásolja komfortérzetünk.

Hideg láb esetén akár 3-4 Celsius fokkal magasabb hőmérsékleten tartjuk otthonunkat. 

A hatékony padlófűtés, mint felületfűtés feltétele, hogy a fűtött felületből kiáramló hő irányított legyen, vagyis ne legyen olyan irányú elszivárgó hőenergia, ami nem hasznosul otthonunkban. Tehát a megfelelő hőszigetelés rendkívül fontos. A vízszigetelésre sokan nem is gondolnak a fűtéssel kapcsolatban, pedig a nedvesség is okoz hőveszteséget.

Szabályozás

A túlfűtés nagyobb rezsinövekedést okoz, mint gondolnánk, hiszen minden egyes plusz Celsius fok hőmérséklet emelkedés egyre nagyobb és nagyobb energiát igényel, hiszen a külső hőmérséklet hőelszívó hatása növekszik, amikor növeljük otthonunk hőmérsékletét.

Digitális termosztátjaink lehetőséget biztosítanak Önnek, hogy otthonát optimális hőmérsékleten tudja tartani anélkül, hogy az Ön idejét rabolnák.

Szinergia

Sok esetben érdemes több fűtési technológiát egy rendszerben alkalmaznunk otthnunkban, hiszen mindegyiknek meg van az az előnye, amellyel az Ön elégedettsége tovább növelhető.

Például egy infra fűtőfilmes padlófűtést ki lehet egészíteni infrapanelekkel a gyakori tartózkodási helyeken, így a padlófűtést kisebb teljesítménnyel ki lehet vitelezni amellett, hogy a zordabb napokon a kanapén pihenve a mennyezetről érkező infra sugarak hatását élvezzük.

Szigetelés

Az infra fűtőfilm technológia alkalmazása esetén olyan lépésálló alátétet alkalmazunk, amely hőszigetelő tulajdonsággal is bír, így egy gyengébben szigetelt aljzat esetén sem marad teljesen szigeteletlen a helyiség padlózata. 

Laminált padló esetén legalább 0,5 cm vastagságú alátétet alkalmazunk, mely kiváltható 2 cm vastag alátéttel a hőszigetelés érdekében.

Vinyl padló esetében 0,3 cm vastag lépésálló alátétet alkalmazunk, azonban a technológiához szükséges 0,5 cm vastagság eléréséhez egy vinyl padlóhoz használatos 0,2 cm vastag további réteg használata is elengedhetetlen.