Rezsicsökkentés

Padlófűtés

Lábról fázunk elsősorban, így a lábunk hőérzete befolyásolja komfortérzetünk.

Hideg láb esetén akár 3-4 Celsius fokkal magasabb hőmérsékleten tartjuk otthonunkat. 

A hatékony padlófűtés, mint felületfűtés feltétele, hogy a fűtött felületből kiáramló hő irányított legyen. Ez azt jelenti, hogy ne legyen olyan irányú elszivárgó hőenergia, ami nem hasznosul otthonunkban. Tehát a megfelelő hőszigetelés rendkívül fontos. A vízszigetelésre sokan nem is gondolnak a fűtéssel kapcsolatban, pedig a nedvesség is okoz hőveszteséget.

Szabályozás

Digitális termosztátjaink lehetőséget biztosítanak Önnek, hogy otthonát optimális hőmérsékleten tudja tartani anélkül, hogy az Ön idejét rabolnák.

A túlfűtés nagyobb rezsinövekedést okoz, mint gondolnánk. A diagramon is jól látható, hogy minden egyes plusz Celsius fok hőmérséklet emelkedés egyre nagyobb és nagyobb energiát igényel. A külső hőmérséklet hőelszívó hatása növekszik, amikor növeljük otthonunk hőmérsékletét.

Szinergia

Sok esetben érdemes több fűtési technológiát egy rendszerben alkalmaznunk otthonunkban. Ez azt jelenti, hogy mindegyiknek meg van az az előnye, amellyel az Ön elégedettsége tovább növelhető

Konkrétan egy infra fűtőfilmes padlófűtést ki lehet egészíteni infrapanelekkel a gyakori tartózkodási helyeken. Ez azért előnyös, mert a padlófűtést kisebb teljesítménnyel ki lehet vitelezni amellett, hogy a zordabb napokon a kanapén pihenve a mennyezetről érkező infra sugarak hatását élvezzük.

Szigetelés

Az infra fűtőfilm technológia alkalmazása esetén olyan lépésálló alátétet alkalmazunk, amely hőszigetelő tulajdonsággal is bír, így egy gyengébben szigetelt aljzat esetén sem marad teljesen szigeteletlen a helyiség padlózata. 

Laminált padló esetén legalább 0,5 cm vastagságú alátétet alkalmazunk. Ez növelhető, így 2 cm vastag alátéttel növelhetjük a hőszigetelés képességét.

Vinyl padló esetén nem alkalmazhatunk 0,5 cm-nél vastagabb lépésálló alátétet. Nagyon fontos, hogy vinyl padló esetén speciális alátét alkalmazása szükséges.