A padlófűtés előnyei

Jelentősen növeli komfort érzetünk, hiszen elsősorban lábról fázunk. Padlófűtés esetén elég 2-3 C fokkal alacsonyabb hőmérsékleten tartani lakásunkat, így nagy mennyiségű hőenergiát takaríthatunk meg.  Fontos itt megjegyezni, hogy az energia fogyasztás nem egyenletesen növekszik.

Minden egyes C fok különbség, amit a rendszernek le kell kűzdeni, hogy elérje a kívánt hőmérsékletet, egyre több és több energia felhasználással jár, ugyanis a kinti és a benti hőmérséklet között egy nagyobb a különbség, így a kinti levegő hőelszívó hatása egyre nagyobb minden egyes további hőfok elérésekor.

Jelentősen növeli komfort érzetünk, hiszen elsősorban lábról fázunk. Padlófűtés esetén elég 2-3 C fokkal alacsonyabb hőmérsékleten tartani lakásunkat, így nagy mennyiségű hőenergiát takaríthatunk meg. Fontos itt megjegyezni, hogy az energia fogyasztás nem egyenletesen növekszik. Minden egyes C fok különbség, amit a rendszernek le kell kűzdeni, hogy elérje a kívánt hőmérsékletet, egyre több és több energia felhasználással jár, ugyanis a kinti és a benti hőmérséklet között egy nagyobb a különbség, így a kinti levegő hőelszívó hatása egyre nagyobb minden egyes további hőfok elérésekor.

A helyiségenként hőfokszabályozás lehetővé teszi, hogy a használaton kívüli helyiségeket alacsonyabb hőmérsékleten tartsuk, ezzel is energiát megtakarítva

Okos telefonról vezérelhető termosztátokkal munkahelyéről is szabályozhatja otthona hőmérsékletét, így a napközbeni alacsonyabb temperálás sem marad el a reggeli rohanás miatt, illetve bárhonnan felszabályozhatja a hőmérsékletet, hogy hazaérkezésekor újra a megszokott komfort várja.

Napelemmel megtermelhető az energia felhasználás, így az egyszeri beruházás után Ön nem lesz kitéve a külső tényezők kedvezőtlen hatásainak, mint pl. elektromos áram ára vagy jövedelem kiesés.

A fűtési rendszer áram fogyasztása elsősorban a ház függvénye, tehát a praktikus fűtési rendszer gazdaságos működéséhez szükséges a ház energetikai hatékonysága is.

Az elektromos padlófűtés nem igényel karbantartást.

Kivitelezése gyors, ára baráti