Macera, de az Ön érdekében van

Jótállás

A jótállásnak különböző feltételei vannak az egyes fűtőeszközök esetében, azonban mindegyik lényege, hogy a telepítés és burkolás utáni állapot megfeleljen a gyártó által előírt ellenállás értékeknek, bizonyítva azt, hogy a fűtőeszköz a telepítés és a burkolás során nem szenvedett olyan sérülést, mely az eszköz megfelelő amper terhelése mellett a használatban olyan mértékű károsodását okozza, hogy a termék használhatatlanná váljon. Minden elektromos fűtőeszköz használata során kötelező Fi-relé kiegészítő áramütés elleni védelmi módot alkalmazni. Így a Fi-relé már egy kisebb sérülés esetén is le fog oldani, megelőzve azt, hogy a termék végzetes károsodást szenvedjen el.

Infra fűtőfilm érintésvédelmi mérése során ellenőrizzük a teljesítménynek megfelelő névleges ellenállást. Hőtükörfóliás és vasbetonnal kiöntött telepítés esetén a hőtükör fólia és a betonvas legtávolabbi pontja és a fűtőeszköz hidegvégének érpárjai közötti ellenállást. A hőtükör és a betonvas folytonosságát ellenőrizve a két legtávolabbi pontja közötti ellenállást.

Hálós fűtőszőnyeg érintésvédelmi mérése során ellenőrizzük a teljesítménynek megfelelő névleges ellenállást. Hőtükörfóliás és vasbetonnal kiöntött telepítés esetén a hőtükör fólia és a betonvas legtávolabbi pontja és a fűtőeszköz hidegvégének érpárjai közötti ellenállást. A hőtükör és a betonvas folytonosságát ellenőrizve a két legtávolabbi pontja közötti ellenállást.

Alumíniumszövetes fűtőszőnyeg érintésvédelmi mérése során ellenőrizzük a teljesítménynek megfelelő névleges ellenállást. Az árnyékolás és a fűtőeszköz hidegvégének érpárjai közötti szigetelési ellenállást. Az alumíniumszövet folytonosságát ellenőrizve a két legtávolabbi pontja közötti ellenállást.

Az érintésvédelmi méréseket el kell végezni: a termék kibontása után még a telepítés előtt, a telepítés után, majd a burkolás után is.

A fűtőeszközöket nem szabad Fi-relé nélkül használni, mert egy kisebb meghibásodás alkalmával nem fogjuk tudni, hogy sérülés keletkezett. Ha tovább használjuk az eszközt, a sérülés olyan mértékű lesz kis idővel, hogy a termék használhatatlanná válik.

Érdemes túlfeszültség-védelemről is gondoskodni, ha nem szeretnénk, hogy egy balesetben végzetes sérülést szenvedjen eszközünk.

Kapcsolat

Ajánlatkérés
banai.viktor@infrafutesszaki.hu
+36 30 437 5159