Gazdaságos, rezsibarát fűtést keres?

Infrafűtés

Amit az infrafűtésről tudni kell

Minden

Az infrafűtés infravörös sugárzással állít elő hőt, vagyis ugyanazt teszi, mint a Nap, ahogy a napfény infravörös összetevőivel közvetíti a hőt. Nem a levegőt, hanem a Földet melegíti. Infrafűtés esetén a testet, a falakat, a bútorokat éri az infravörös sugár, majd ezekről visszaverődve melegszik a levegő, vagyis hatékonysága kiemelkedő. A hőérzet lényegesen jobb, mint olyan fűtési megoldások esetén ahol a levegőt kell felmelegíteni.

Az infravörös sugárzás nem szökik el az ablakon, sőt, a vakolatot is felmelegíti, így hőfüggöny alakul ki. Ezzel csökken a hőveszteség a helyiségben.  Jelentős energia-megtakarítás érhető el a hagyományos fűtéssel szemben, mivel nincsenek hideg falak, hideg padló, vagy jéghideg ablakok. Ha önnek sem mindegy otthona mennyi energiát használ el, az infrafűtés segít otthona rezsijének csökkentésében!

Az infrafűtés felhasználási szempontból is remek lehetőségeket biztosít. Mivel az infra fűtőfilm szinte papír vékonyságú, nincs szükség vastag csövekre a kiépítéshez, emiatt szinte bárhova telepíthető. Lehet falra, mennyezetre éppúgy, mint padlóburkolat alá. Lehetőség van a már meglévő fűtés mellé, kiegészítő fűtésként használni, utólagos beépítése is egyszerűbb, nem jár nagyobb átalakítással, bontással.

 

Fontos megjegyezni, hogy az infrafűtés önmagában még nem garancia az alacsony energiafelhsználásra! Legalább ennyire lényeges az épület megfelelő szigetelése és a nyílászárók állapota. Ezek együttes megléte szükséges a lehető leghatékonyabb energiafelhasználás eléréséhez. Egy korszerűtlen, nem megfelelően szigetelt épületet hosszabb üzemidő alatt lehet felfűteni és temperálni, így fenntartása extra költségekkel jár.

Kapcsolat

Ajánlatkérés
banai.viktor@infrafutesszaki.hu
+36 30 437 5159