Az Ön biztonsága érdekében

Érintésvédelem

Az infra fűtőfilm vezető alkatrészei, a réz sínek és a karbon réteg, melyek két PET réteg közé vannak laminálva, a csatlakozók és a csatlakozás nélküli szabadvégek bitumenes vízzáró szigeteléssel vannak ellátva.

Ennél fogva, laminált padló alatti, hőtükörfólia nélküli szerelés esetén, nincs olyan alkatrész a rendszerben, ami miatt – akár laminált padló nélkül is – érintési feszültség léphet fel. Esetünkben a laminált padló az üzemi szigetelés, melyen kívül a helyszínen összeszerelt gyártmány kettős szigeteléssel rendelkezik, így II. áramütés elleni védelmi osztályba tartozik. Ezenkívül kiegészítő áramütés elleni védelmi módot szükséges alkalmazni, amely az áramvédelmi, vagyis Fi-relé.

Laminált padló alatti, hőtükörfóliával szerelt infra fűtőfilmes rendszer esetén a hőtökörfólia szakadásmentességét kell biztosítani, és védővezetővel összekötni. Ezzel az I. áramütés elleni védelmi osztályba sorolható. Kiegészítő áramütés elleni védelmi módot szükséges alkalmazni, amely az áramvédelmi, vagyis Fi-relé.

Infra fűtőfilm telepítése aljzatbetonba egy érdekes megoldás. Csak abban esetben szabad ezt a verziót választani, ha az aljzatbeton be van vasalva, a betonvasak össze van kötve egymással és a földelővezető egyaránt. Amennyiben ez nincs az előbb leírtak szerint kiépítve, a rendszernek nem lesz alapvédelme áramütés ellen. Ezen felül kiegészítő védelmi módként Fi-relét kell felszerelni, azonban a Fi-relé nem használható alapvédelemként, ugyanis elromolhat. Ezenfelül könnyen elő tud fordulni, hogy telepítés után a nem tökéletesen záró bitumenes nedvességzáró szigetelés rései között a víz megtalálja útját, vagy a betonozás során a vékony filmréteg megsérül. Ha ezek közül valamelyik bekövetkezik a Fi-relé le fog oldani, és a fűtés használhatatlan lesz.

Infra fűtőfilm szőnyeg alatti telepítése. Ennek a gyártmánynak csak a III. áramütés elleni védelmi osztály, vagyis a törpefeszültségű táplálás felel meg.

Kapcsolat

Ajánlatkérés
banai.viktor@infrafutesszaki.hu
+36 30 437 5159